Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(חלבי)

מצרכים:

6 ביצים L
קורט מלח
1 1/4 כוסות סוכר
1 שקית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
3/4 כוס שמן
1 כוס קמח
1 כוס פירורי לחם
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית שמרים יבשים

לסירופ:

1.1/2 כוסות מים רותחים
1.1/2 כוסות סוכר
1/2 בקבוק תמצית רום
הכנת הסירופ:

לערבב יחד את המים הרותחים והסוכר עד המסת הסוכר ולהוסיף את תמצית הרום תוך כדי ערבוב.


לקצפת:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 שקית וניל
1 כפית אינסטנט פודינג וניל

להקציף את השמנת להקצפה עם הסוכר, וניל והפודינג עד קבלת קצפת יציבה

לקישוט:

ריבה אדומה מדוללת במעט מים
דובדבנים מסוכרים

הכנת העוגה:

לחמם את התנור ל-170 מעלות צלזיוס
ולשמן את התבנית בקוטר 26 או 12 תבניות אישיות. .
בקערת מיקסר להקציף את החלבונים והמלח עד קבלת קצף קציפתי לבנבן.
להקציף ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד קבלת קצף יציב .
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיך לקצף החלבונים את החלמונים, השמן והוניל עד קבלת עיסה אחידה.
מוסיפים פנימה את הקמח, פירורי לחם, אבקת אפייה ושמרים ולערבב לבלילה אחידה עם כף עץ בעדינות
לצקת את הבלילה לתבנית או לתבניות אישיות,
ולאפות למשך 35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא יבש.

לצנן את העוגה ולשפוך מעל את
הסירופ שיספג.
למרוח מעל ריבה אדומה ומעל הריבה להזליף קצפת..
לקשט בדובדבן מסוכר.

לשמור במקרר

כל הזכויות שמורות C