Share with:


פרווה

אופן הכנה

עוגת מנגו טעימה, שגם רגישים ללא גלוטן יכולים להכין (עם קמח מתאים).
פשוט בא לי שינוי ונגמר לי המיץ תפוזים – נשאר רק מיץ מנגו – אז החלטתי לנסות
יצא טעים מאוד ואני בטוחה שגם אתם תאהבו.

מרכיבים:
תבנית קוגלהוף 26 ס”מ או אינגליש קייק (אני השתמשתי באינגליש קייק)
6 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר חום
1 כף סילאן
1 כוס שמן קנולה או 1 כוס שמן קוקוס
1 קליפה מגורדת מלימון
1 כוסות מיץ ממנגו טרי טחון ומסונן (או מנקטר מנגו)
2.5 כוסות קמח מלא (או קמח ללא גלוטן לרגישים)
2 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר חום עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
3. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את קליפת הלימון.
4. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ מנגו.
5. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס),
עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה).
6. טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
7. יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת ואופים כשעה ועשר דקות,
עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
8. מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק או על שלושת רגליה וכך משאירים אותה להתקרר.
9. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם תה ירוק קר.

עוגת מנגו
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים