Share with:


פרווה

אופן הכנה

חובה…!!!! טעיםםםם…. של חברתי המיוחדת תמי בן-יקר

מתחילים בהכנת הבצק
הבצק
3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אפיה)
מרגרינה רכה (רצוי נוטרינה)
3 חלמונים
1/4 כוס מים
2 סוכר ווניל
גרידת קליפת לימון
מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3, את החלק הקטן עוטפים ומניחים בהקפאה לכ-1/2 שעה, (בזמן הזה מכינים את קרם השוקולד.)(יותר קל לגרר אחר כך את הבצק שישמש לציפוי).
המלית מבושלת
3/4 כוס סוכר (במקור כוס סוכר)
3/4 כוס מים
2 כפות קקאו גדושות
כפית גדושה אב’ נס-קפה
200 גר’ שוקולד מריר – פרווה (רצוי עם מוצקי קקאו גבוהים).
שקית סוכר ווניל

ממיסים על להבה בינונית-נמוכה, בתחילה רק סוכר ומים, לאחר שהסוכר נמס, מוסיפים שוקולד, ווניל, קקאו ונס קפה, תוך בחישה כדי שלא יישרף, כשנמס מכבים להבה ומוסיפים תוך בחישה:
1/2 מרגרינה/חמאה ו-2 חלמונים, מערבבים במהירות……ומקררים

5 חלבונים + 1/2 כוס סוכר (במקור 3/4 כוס סוכר) = מקציפים חזק ומערבבים עם קרם השוקולד, מוסיפים
2.5 כפות קמח תופח.

אופן ההכנה:
משטחים בתבנית משומנת מעט את הבצק הגדול, שופכים מעליו את קרם השוקולד שהצטנן מעט, ומעל מגררים את הבצק שהקפאנו מעט.
מכניסים לתנור חם, בחום בינוני 175 מ’ למשך כ-35 דקות, השוקולד צריך להישאר מעט רך, כך זה צריך להיות…זה מתקרר ורך בפנים תענוג אמיתי.
**את הבצק העליון אפשר לשטח חלק ולחורר מעט לפני שמשטחים מעל המוס/או לגרר גס/או ליצור רצועות ולהניח שתי וערב..איך שאוהבים.

עוגת מוס שוקולד אפוייה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים