Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים :
6 שזפים חתוך לפלחים
4 ביצים
כוס קמח 200 גרם
כוס סוכר + 5 כפיות
120 גרם חמאה
1 שקית אבקת אפיה
50 גרם שקדים טחון
2 כפיות תמצית וניל
כפית גרדת לימון

אופן ההכנה :
את פלחי השזפים שמים במחבת עם 50 גרם חמאה ,5 כפיות סוכר,גרדת לימון התמצית וניל ל 3-4 דקות מסירים מהאש ומסדרים בתבנית אפיה עגולה עם נייר אפיה משומנת בחמאה (גם את רוטב החמאה של השזיפים לשפוך מעל )
מקציפים את הביצים בשלמותםעם כוס סוכר לקצף לבן ותפוח

מוסיפים 70 גרם חמאה מומסת בהדרגה ,להוסיף את האבקת אפיה
,השקדים טחונים והקמח לערבב לתערובת אחידה ולשפוך מעל השזיפים
לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ 35 -40 דקות

להוציא את העוגה לצנן ולהפוך על כלי הגשה להסיר בעדינות את נייר האפיה.

עוגת חמאה שקדים ושזפים
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים