Share with:


מה צריך?

1/2 ק"ג =4 כוסות קמח
10 גר שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
כפית אבקת אפייה
4 כפות סוכר
3 חלמונים
300 גר חמאה רכה
חצי מיכל שמנת חמוצה =100 מ"ל
1/4 כוס חלב
למלית:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
250 גר' אגוזי מלך טחון גס עד בינוני
חצי צנצנת ריבת משמשים
מלית העליון:
3 כפות נוטלה
ציפוי גנאש שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר איכותי
200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה

1)בקערת המיקסר מניחים את כל החומרים חוץ מהחלב (כלומר: הקמח, השמרים היבשים, הסוכר, אבקת האפיה, החמאה חתוכה לקוביות החלמונים והשמנת החמוצה

2)מתחילים לערבל במהירות איטית וכשהתערוב מתחילה להיות פירורית מוסיפים בהדרגה את החלב בהדרגה בכל פעם עדבצק חלק ולא דביק.
3) עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד להכנת המלית
4)מקציפים את החלבונים עם קורט מלח והסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב
5) מוסיפים את האיגוזים ומקפלים בעדינות
6) מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים ומרדדים וקורצים רינג בקוטר 24 ס"מ ומניחים את הבצק על בנייר אפייה
7) מורחים על הבצק את ריבת המשמשים אבל יותר מדי
8)מורחים עליה את המלית ושוב בצק עד שכל הבצק נגמר, מורחים 3 כפות נוטלה ונשאר שאריות של בצק אז מרדדים עיגול ומניחים מעל
9)מכסים את עוגה במגבת ונותנים מנוחה לתפיחה קצרה כחצי שעה בטמפרטורת החדר
10) אחרי חצי שעה דוקרים את הבצק עם מזלג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
בטורבו כ45 דק ועד שהעוגה
11) אופן ההכנת הגנאש
שמים על הגז את השמנת עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ושופכים על העוגה..

עוגת ז'רבו עם ריבת משמש אגוזי מלך ממרח נוטלה ובציפוי גנאש שוקולד
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים