בקרו בקבוצה שלי : במטבח של תהילה גיל…מתכונים מכל ה..❤
🌷🌷
😊 סימן קטן בתגובות ותמשיכו לצפות בפוסטים 👍
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001247086444
מתכון…הכי פופולרי, מוצלח ומומלץ.
חומרים: מדוד בכוסות מידה.
750 ק"ג גבינה 9%
1.5 כוסות סוכר
6 ביצים XL
1 שמנת חמוצה
1 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות גדושות קורנפלור
גרידת לימון
2 שקיות סוכר וניל
חומרים לתחתית העוגה:
1 1/4 כוסות קמח
80 גר' חמאה רכה
1 חלמון
1 כף גדושה ..שמנת חמוצה
1 וניל
******
לערבב את כל החומרים, לשטח בתבנית משומנת, לאפות 10 דקות …בחום 180 , ולהניח בצד עד לשימוש.
להפריד את הביצים ..החלבונים בקערת המיקסר והחלמונים בקערה נפרדת.
להתחיל להקציף את החלבונים במהירות גבוהה…כשתי דקות…להוסיף 1 כוס סוכר בהדרגה ….להקציף עד קבלת קצף יציב אך לא קשה !!!
לקערת החלמונים להוסיף 1/2 כוס סוכר…והוניל ..להקציף במקצפה ידנית לקבלת קצף בהיר .
להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב את כל החומרים עד לקבלה בלילה חלקה.
להוסיף את החלבונים לקערת הגבינות במספר פעמים בתנועת קיפול .
לצקת את הבלילה לתבנית על הבצק שאפינו…
להניח בתבנית .
להניח את התבנית במדף התחתון…
לאפות 10 דקות בחום 180 …
להנמיך את החום ל-110 .. לכוון שעון ל-90 דקות..
בסיום להשאיר את העוגה בתנור לעוד שעה עם תנור כבוי…רצוי לא לפתוח את דלת התנור.
הערות :
*****להניח תבנית מים בתחתית התנור .
אני שמתי תבנית אינגליש עם מים באותו מדף של העוגה.
***** אפשר לאפות ללא תחתית
***** להגביה את שולי התבנית ע"י נייר אפיה,
במידה והתבנית שלכם לא גבוהה
**** העוגה שלי קיבלה סדקים כי התחלתי באפיה גבוהה מאוד בטעות ,….אפשר לכסות עם קצפת…
בהצלחה!!!🌷🌷🌷