Share with:


כשר לפסח חלבי

אופן הכנה

מצרכים: (בפסח תשימו לב שכל המצרכים יהיו עם הכשר לפסח)
לעוגה –
6 ביצים
1 ורבע סוכר
500 גרם גבינה 5%
2 שמנת חמוצה (400 גרם סה"כ)
5 כפות קורנפלור
1 אינסטנט פודינג וניל
קורט מלח

לקרם מוקה –
מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 גרם)
1 אינטסנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות אבקת נס קפה עלית (לא מגורען)
1 כוס חלב (חד פעמי קר)

לקרם שוקולד –
1 שוקולד מריר

אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל- 165 מעלות ולשים בתחתית התנור תבנית עם מים

בקערה גדולה –
6 חלמונים
חצי כוס סוכר
500 גרם גבינה 5%
2 שמנת חמוצה (400 גרם סה"כ)

לערבב הכל, להוסיף 5 כפות קורנפלור ו- 1 אינסטנט פודינג וניל
לערבב שוב עד שאין גושים

קערת המיקסר:

הקציף 6 חלבונים עם קורט מלח
להוסיף בהדרגה 3/4 כוס סוכר לקצף יציב (זהירות, לא לקצף נוקשה)
להוסיף את הקצף לבלילת הגבינה בצורת עטיפה ב- 3 פעמים

המשך הכנה:

לשמן בספריי היטב תבנית חד פעמית בינונית מאלומניום
למזוג את הבלילה, להטיח את התבנית על השיש להוצאת אוויר
להניח את התבנית על רשת בשליש התחתון של התנור
לאפות ב- 165 מעלות שעה ו- 10 דקות

המשך אפיה:

לאחר שעה ו- 10 דקות לפתוח את דלת התנור ולהעביר סכין מסביב לעוגה
לסגור את הדלת ולאפות עוד 10 דקות – סה"כ אפיה שעה ו- 20 דקות
לכבות ולהשאיר את העוגה בתנור סגור כשעה וחצי – שעתיים
לאחר מכן לצנן את העוגה בטמפרטורת החדר

קרם מוקה:
מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 גרם)
1 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות אבקת נס קפה עלית (לא מגורען)
1 כוס חלב (חד פעמי קר)

להקציף לקצף נוקשה
למרוח על העוגה

קרם שוקולד:
חצי מיכל שמנת מתוקה שנותרה
1 שוקולד מריר

להמיס במיקרו בפולסים, למזוג על קרם המוקה
מטים את התבנית מצד לצד עד שהעוגה מצופה באופן אחיד
אפשר לוותר על הקרם – העוגה טעימה וגבוהה גם בלי הקרם
אם תעקבו ותבצעו את שלבי המתכון זו תהיה עוגת הגבינה הכי מוצלחת שלכם!

בתיאבון וחג שמח!

עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח
שפרה אזולאיספר המתכונים של
מתכון של

שפרה אזולאי

89 מתכונים