מצרכים: (בפסח תשימו לב שכל המצרכים יהיו עם הכשר לפסח)
לעוגה –
6 ביצים
1 ורבע סוכר
500 גרם גבינה 5%
2 שמנת חמוצה (400 גרם סה"כ)
5 כפות קורנפלור
1 אינסטנט פודינג וניל
קורט מלח
לקרם מוקה –
מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 גרם)
1 אינטסנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות אבקת נס קפה עלית (לא מגורען)
1 כוס חלב (חד פעמי קר)
לקרם שוקולד –
1 שוקולד מריר
אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל- 165 מעלות ולשים בתחתית התנור תבנית עם מים
בקערה גדולה –
6 חלמונים
חצי כוס סוכר
500 גרם גבינה 5%
2 שמנת חמוצה (400 גרם סה"כ)
לערבב הכל, להוסיף 5 כפות קורנפלור ו- 1 אינסטנט פודינג וניל
לערבב שוב עד שאין גושים
קערת המיקסר:
הקציף 6 חלבונים עם קורט מלח
להוסיף בהדרגה 3/4 כוס סוכר לקצף יציב (זהירות, לא לקצף נוקשה)
להוסיף את הקצף לבלילת הגבינה בצורת עטיפה ב- 3 פעמים
המשך הכנה:
לשמן בספריי היטב תבנית חד פעמית בינונית מאלומניום
למזוג את הבלילה, להטיח את התבנית על השיש להוצאת אוויר
להניח את התבנית על רשת בשליש התחתון של התנור
לאפות ב- 165 מעלות שעה ו- 10 דקות
המשך אפיה:
לאחר שעה ו- 10 דקות לפתוח את דלת התנור ולהעביר סכין מסביב לעוגה
לסגור את הדלת ולאפות עוד 10 דקות – סה"כ אפיה שעה ו- 20 דקות
לכבות ולהשאיר את העוגה בתנור סגור כשעה וחצי – שעתיים
לאחר מכן לצנן את העוגה בטמפרטורת החדר
קרם מוקה:
מיכל וחצי שמנת מתוקה (375 גרם)
1 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות אבקת נס קפה עלית (לא מגורען)
1 כוס חלב (חד פעמי קר)
להקציף לקצף נוקשה
למרוח על העוגה
קרם שוקולד:
חצי מיכל שמנת מתוקה שנותרה
1 שוקולד מריר
להמיס במיקרו בפולסים, למזוג על קרם המוקה
מטים את התבנית מצד לצד עד שהעוגה מצופה באופן אחיד
אפשר לוותר על הקרם – העוגה טעימה וגבוהה גם בלי הקרם
אם תעקבו ותבצעו את שלבי המתכון זו תהיה עוגת הגבינה הכי מוצלחת שלכם!
בתיאבון וחג שמח!