Share with:


חלבי

אופן הכנה

בימים האחרונים יש לי הרבה (יותר מדי) זמן פנוי אז אני מנסה להוציא לפועל מתכונים שחשבתי עליהם הרבה זמן.
העוגה הזו היא אחת מהן – עוגת אוריאו ושוקולד מושחתת כל כך שמשמחת את הלב! היא יצאה אפילו יותר טעימה ממה שציפיתי 😋
תעקבו גם באינסטגרם, טעים שם:
https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

בטוחה שלהרבה מכם עכשיו יהיה זמן לנסות ולהכין אותה,
אז הנה המתכון: (תבנית קוטר 16/18)

לתחתית אוריאו שוקולד:
– חבילת עוגיות אוריאו
– 100 גרם שוקולד חלב/מריר (מה שאתם מעדיפים)
– 50 גרם חמאה

אופן הכנה:
1. מרסקים את העוגיות.
2. ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה. מערבבים עם העוגיות ומשטחים בתבנית. מקפיאים להתייצבות.

מוס אוריאו:
– 4 עוגיות אוריאו
– 6 גרם ג'לטין
– 24 גרם מים קרים
– 100 גרם שוקולד לבן
-30 גרם חמאה
– מיכל שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה:
1. מערבבים ג'לטין עם מים ושמים בצד עד להתייצבות למרקם ג'לי.
2. מקציפים שמנת לקצפת במרקם יוגורט – לא להקציף יותר מדי.
3. ממיסים שוקולד וחמאה.
4. מרסקים את העוגיות.
5. ממיסים ג'לטין במיקרו ומוסיפים לשוקולד.
6. מוסיפים את השוקולד לשמנת המוקצפת ומקפלים בעדינות עד לאיחוד. מוסיפים את העוגיות ומקפלים עד לאיחוד.
7. שופכים על התחתית ומכניסים למקפיא לכמה שעות עד להתייצבות מוחלטת.

גנאש שוקולד:
– 250 גרם שוקולד מריר
– מיכל שמנת לקצפת 32%

אופן הכנה:
– ממיסים שמנת ושוקולד במיקרו ומערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. מכסים בניילון נצמד על פני השטח של הגנאש (שהניילון ייגע בשכבה העליונה של הגנאש). משאירים בחוץ, לא במקרר, כמה שעות עד להתייצבות.
– כשהמוס מתייצב מחלצים את העוגה מהתבנית בעזרת מגבת חמה מסביב לתבנית. משפשפים קצת עם המגבת החמה ואז מרימים את התבנית. אם לא משתחרר ממשיכים בחימום הדפנות עד שמצליחים.
– מעבירים את גנאש השוקולד לשקית זילוף עם צנטר 15 חלק ומזלפים טיפות מעל המוס. מקשטים בעוגיות אוריאו אם רוצים.

* אחרי שמזלפים גנאש, להשאיר את העוגה בערך שעתיים במקרר לפני שמגישים.

תהנו! ותשמחו הכי חשוב 

עוגת אוריאו ושוקולד מושחתת
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים