Share with:


חלבי

אופן הכנה

250 גרם שוקולד מריר 60-70%
150 גרם חמאה
1 כוס סוכר
3/4 כוס חלב או מים
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
2-3 כפות ברנדי
כוס וחצי קמח תופח מנופה
לציפוי:
שמנת מתוקה
1 אינסטנט וניל
1 כוס חלב
לקישוט:
1 שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מניחים בכלי (למיקרוגל) את השוקולד החמאה, חצי כוס סוכר והחלב, להכניס למיקרוגל עד להמסה חלקה של השוקולד, לצנן מעט, להוסיף את החלמונים, ברנדי והקמח לערבב עד שלא ישארו גושים,
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים את תערובת השוקולד המוכן לקצף החלבונים ומקפלים אל הקצף עד שיבלע כולו.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את העוגה ומצננים.
(תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ)
הציפוי
להמיס במיקרוגל את השמנת מתוקה עם השוקולד
לחתוך את העוגה לשלושה חלקים למרוח את ציפוי השוקולד לשני החלקים שחתכנו,
להקציף שמנת עם חלב ואינסטנט וניל לקצף יציב,
למרוח מעל השוקולד את הקצפת המוקצפת ולקשט (אפשר להיעזר בתמונה)…
הדף שלי-https://www.facebook.com/anet.jewellry?
הקבוצה שלי-
https://www.facebook.com/groups/124894024196974/?fref=ts

עוגת שוקולד – נוסטלגית
אנט זנוספר המתכונים של
מתכון של

אנט זנו

43 מתכונים