1 כף שמרים יבשים
1 שמנת חמוצה של תנובה
2 ביצים
1 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
1 חמאה רכה 100 גרם ( מחמאה למי שמעדיף פרווה)
חצי כוס חלב פושר ( לפרווה – כוס מים )
קורט מלח
קמח – כמה שנכנס … עד לקבלת בצק רך וגמיש
הערה : הקמח יוצא בסביבות 600 גרם פלוס מינוס
למילוי : שוקולד …או כל ממרח שאוהבים
לזיגוג :
להרתיח יחד:
כוס וחצי מים
1 סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך במקצת
הכנה :
לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק רך וגמיש
להתפיח בקערה מתאימה ,לכסות בניילון נצמד עד להכפלת הנפח .
לחלק את הבצק ל 4 כדורים
לרדד כל כדור לעלה מלבני / מרובע ..
למרוח על העלה שוקולד ביד נדיבה , לכסות עם עלה נוסף ,
לרדד מעל עד לקבלת משטח אחיד
מתקבלות 2 פלטות סנדוויץ …
בעזרת גלגלת או סכין .. לחתוך לרצועות ולגלגל כמו שבלול .
למרוח ביצה טרופה ושומשום ..
להכניס לתבנית מרופדת בנייר אפיה , להמתין כרבע שעה ..
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה קלה
בערך 20 עד 25 דקות …
להוציא מהתנור ולמרוח את הרוטב ביד נדיבה על העוגיות בעודן חמות.
בתיאבון !
הערה : ניתן להקפיא לאורך זמן ועד 3 חודשים בלי בעיה .