Share with:


אופן הכנה

מצרכים הדרושים ל 4 עוגות

500 גרם קמח
2 כפיות שמרים יבשים
100 מ"ל שמן= חצי כוס לשתיה חמה
180 מ"ל מים =קצת פחות מכוס לשתיה חמה
80 גרם סוכר=חצי כוס לשתיה חמה
קורט מלח
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 צנצנת ממרח שוקולד אגוזים פרווה
1 ביצה טרופה להברשה

לסירופ
1 וחצי כוס מים
1 וחצי כוס סוכר

אופן ההכנה
1) מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את הקמח שמרים , סוכר שמן ,מים ביצים ותמצית וניל מערבלים ומוסיפים את המלח בסוף וממשיכים עד לקבלת בצק רך ודביק וזה בסדר

2)עם ידיים מקומחות מניחים את הבצק בקערה ומתפיחים לשעה עד שעה וחצי או עד שמכפיל את הנפח

3)מחלקים את הבצק לארבע ומרדדים על משטח מקומח לבלבן לא חייב להיות מדויק ותמיד לקמח כי אני חוזרת שוב הבצק רך ודביק אז כל הזמן לקמח וחוזרים על אותה פעולה עם שאר הבצק

4) מורחים שכבה אחידה של ממרח מגלגלים לרולדה חותכים את הרולדה לכל אורך ומניחים בצורת × מגלגלים שני הצדדים ושוב מגלגלים לחילזון מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים שנית לעוד חצי שעה ?

5) מברישים ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
כ 16 דקות עד 20 דק בלבד אני אפיתי רק 16 דקות אבל כל אחד עם התנור והחום שלו

הכנת הסירופ
שמים על הגז את המים והסוכר ומבשלים עד לקבלת סירופ מעט דביק ומברישים על העוגות שיוצאים מהתנור

עוגות שמרים פרווה עם ממרח במילוי אגוזים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים