Share with:


חלבי

אופן הכנה

רכיבים:
תבנית בקוטר 24 ס”מ – אני השתמשתי בתבנית 26 ס”מ קפיצית
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן – אני השתמשתי בסוכר חום
4 ביצים
1 מכל שמנת חמוצה – 200 גרם, אני השתמשתי בשמנת 9%
2 כוסות קמח תופח – 280 גרם
1 כוס שוקולד צ’יפס (200 גרם) או 200 גרם שוקולד מריר/חלב חתוך לקוביות

להגשה:
אבקת סוכר – אני לא השתמשתי – במקום זה אני אפזר חצי מכמות השוקולד צ’יפס

ההכנה:
1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות (חום בינוני).
2. משמנים טוב את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים.
אני רק שימנתי את התבנית
3. בקערת המערבל שמים את החמאה והסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
4. תוך כדי פעולת המערבל מוסיפים בזאת אחר זאת את הביצים ומקציפים קלות אחרי כל ביצה שהוספנו.
5. מוציאים את הקערה מהמערבל, ומוסיפים פנימה לסירוגין ב-3 פעמים,
את הקמח ואת השמנת החמוצה – ומערבבים קלות אחרי כל הוספה.
לא לערבב יותר מידי – ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות קשיחה.
6. מוסיפים את השוקולד ומערבבים קלות.
– אני הכנסתי לעיסה חצי מכמות השוקולד צ’יפס (את השאר אני אפזר שהעוגה תהיה מוכנה)
7. יוצקים את העיסה לתבנית ומשטחים את פניה.
אופים כ-40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה, וננעץ בה קיסם אשר יצא יבש וקצת פירורים עליו.
8. מוציאים מהתנור ומצננים.
אני בשלב הזה חיכיתי שהעוגה תצטנן אך עדיין תהיה חמימה קלות – ופיזרתי את הכמות הנותרה
של השוקולד צ’יפס.
9. אני לא ביצעתי את השלב הבא אלא – השארתי את העוגה בתבנית (יש לי מכסה לתבנית)
מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על צלחת, כדי שהשוקלד יהיה למעלה.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים….

עוגה בחושה שוקולדית
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים