Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

220 גרם חמאה (רכה)
1.5 כוסות סוכר
כף גדושה קליפת תפוז
5 ביצים גדולות
שקית סוכר תמצית וניל
160 גרם גביע פחות כף שמנת חמוצה
½2 כוסות פחות קמח לבן
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כף אבקת אפייה
100 גרם חלווה ווניל .
קורט מלח

מיקסר עם וו גיטרה: מעבדים את החמאה, סוכר וקליפות תפוז מגוררות, וניל ומלח.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
יוצקים לסירוגין שמנת ואת החומרים היבשים לתערובת תוך כדי ערבול.
מחממים 100 גרם שוקולג נוטלה , ויוצקים לתערובת, תערבבו מעט עם שיפוד ליצור טקסטורת צבעים.
יוצקים לתבנית קוגלהוף משומנת ואופים כ-40 דקות. לאחר 20 דקות פותחים את התנור לכמה שניות וממשיכים לאפות.
מכינים סירופ סוכר-תפוז-שוקולד
חצי כוס סוכר
כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים
כף שוקולד נוטלה
לערבב להרתיח
לצנן.
ליצוק על העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור

כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מזלפים סירופ
מצננים.