Share with:


בשרי

אופן הכנה

2 נתח שלם של ספייריבס טלה, מנוקה משומן
2 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
כ-10 גרגרים פלפל אדום
1 כפית מלח
צרור פטרוזיליה
1 כרישה ללא החלק הירוק
1 בצל, חצוי

לצלייה:
100 גרם סילאן ‏(דבש תמרים‏)
1/4 כוס חומץ הדרים
2 כפות תבלין כוסברה
1 כף פלפל שחור גרוס טרי
כ-10 גרגרי פלפל אדום
2 כוסות מים

אופן ההכנה
הבישול: שמים את נתח הבשר בסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מקפים את הקצף. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה.
מסננים, שומרים את הבשר וזורקים את השאר.
מערבבים את המרכיבים לצלייה ומעסים בהם את הבשר. מניחים את הבשר עם נוזלי
הצלייה בתבנית, מכסים ומאחסנים במקרר ללילה.
הצלייה: מחממים את התנור לחום בינוני ‏(180 מעלות‏). מכסים את התבנית ואופים חצי שעה. מנמיכים את חום התנור ל–120 מעלות וצולים עוד שעה וחצי לפחות, עד שנוצר רוטב מעט סמיך. הופכים את הבשר פעם אחת במשך הצלייה, ואם יש צורך, מוסיפים מעט מים. פורסים כל צלע ומסדרים על צלחת הגשה. יוצקים מעל את הרוטב שנשאר בתבנית ומגישים. כמובן שאוכלים בידיים.
בהצלחה ובתאבון 💖
לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖

מתכוןמתכון

ספייריבס טלה … זה "האסאדו של הטלה". צלעות קדמיות עסיסיות מאוד_מתכון של טלי כהן – מאסטר מתכונים
טלי כהןספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן

90 מתכונים