Share with:


צמחוני טבעוני חריף

אופן הכנה

סלט חצילים רומני ביתי
המתכון שאמא אורלי אוהבת להכין

מרכיבים:
2 חצילים בינוניים
2 פלפלים אדומים בינוניים
2 פלפלים צהובים בינוניים
1 פלפל ירוק חריף
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח

ההכנה:
1. את החצילים והפלפלים קולים/צולים על הכיריים, אש גלוייה עד שהם משחירים טוב או במידה שאוהבים.

2. מכניסים את הפלפלים הקלויים, החצילים הקלויים והפלפל החריף הקלויי לשקית נייליון ביחד, משאירים למנוחה שיצטננו ושיהיה נוח למגע.

3. מוציאים את התוכן של החצילים הקלויים מהקליפה ע"י כף, ומעבירים למסננת לכ-1/2 שעה לניקוז נוזלים ומרירות. ואחר כך מעבירים לקערה

4. קולפים בידיים את קליפת הפלפלים האדומים והצהובים, ומעבירים לקערה את החלק הקלוף.
ואותו דבר עם הפלפל החריף, מקלפים את הקליפה ומעבירים את התוכן הקלוף לקערה עם הפלפלים האחרים והחצילים שקולפו.
אפשר לשמור קצת מהחלקים השרופים של הפלפלים לטעם מעושן.

5. על קרש חיתוך קוצצים דק מאוד ביחד את החצילים, הפלפלים הפלפל החריף, אפשר במעבד מזון או קוצץ מזון בפולסים קצרים מאוד.

6. מעבירים הכל בחזרה לקערה, יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה, השום, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח,והמערבבים הכל לאחידות.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

7. משאירים למנוחה קלה לפני הגשה של כ-1/2 חצי שעה.

8. מאחסנים בקופסאת איחסון אטומה במקרר
ניתן לשמור בקירור עד 4-5 ימים.

סלט חצילים רומני ביתי של אמא אורלי
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים