Share with:


פרווה

אופן הכנה

הכוס היא כוס חד פעמית לשתיה קרה רגילה

מצרכים:
נייר אפייה חתוך לריבועים – 10 ריבועים
כף אחת של שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
4 כוסות קמח רגיל
ביצה אחת
רבע כוס שמן
כוס מים
כפית תמצית וניל
כף ערק – כן ולא לוותר על זה ולא לשאול על זה

אופן ההכנה :
בקערת מיקסר עם וו לישה , נכניס את הקמח , השמרים, והסוכר, ונערבב מעט.
לאחר שערבבנו מעט , נוסיף לקערה תוך כדי כדי לישה את הביצה ותמצית הוניל ואז גם את המים והערק בזרם עדין!!!!
לאחר שהכנסנו את המים נמשיך ללוש כשתי דקות ואז נכניס את השמן בזילוף עדין ונמשיך ללוש עד שנוצר לנו בצק חלק אחיד ודביק מעט.
נשמן מעט את הידים ונוציא את הבצק מקערת המיקסר, נעשה מהבצק כדור נכניס אותו לקערה משומנת ניסגור טוב את הקערה בניילון נצמד ונתן לבצק התפחה של שעה ורבע.
לאחר שעה ורבע של התפחה נוציא לבצק את האוויר ונתן לו שוב התפחה של שעה.
לאחר ההתפחה נחתוך מהבצק 10 חתיכות ונגלגל לכדורים ונניח כל כדור על מרובע של נייר אפיה. אם הבצק דביק אפשר לקמח את הידיים.
את הכדורים לכסות בשקית ולתת התפחה של 50 דקות.
נחמם שמן עמוק בסיר , השמן לא צריך להיות רותח, ונכניס חתיכת גזר לשמן( מונע ספיגה של השמן) .
את הסופגניות נכניס לשמן כשאנחנו תופסים אותם מקצוות הנייר לא ביד!!! ומכניסים לשמן עם הנייר ואז שולפים את הנייר החוצה.
לא הופכים את הסופגניה עד שצד אחד לא מוכן ,כי אחרת לא יהיה לכם הפס הלבן מסביב.
בודקים את הראשונה שבפנים מבושל ולא בצקי וכך אנחנו יודעים שאנחנו בטמפרטורת השמן הנכונה.
כשהסופגניות מקבלות צבע זהוב !!!!! ולא חום , נעביר אותם לנייר סופג .
13 נכניס לסופגניה את המילוי שאנחנו רוצים ונפזר מעל אבקת סוכר ובתאבון!!!!

הערה:
ההתפחה האחרונה של הסופגניות על הנייר אפייה היא החשובה ביותר להצלחה
לא לגעת בהם ביד אחרי ההתפחה על הנייר. לתפוס וקצוות הנייר ולהרים !!!

סופגניות מוצלחות ביותר_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים