Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(חלבי)

המצרכים:

לדייסת האורז:

1/2 1 כוסות (ח"פ) אורז טחון (לא מבושל).
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ליטר חלב

לקרמל:

4 כפות סוכר עם 1/4 כוס מים

לעיטור:

קינמון (לא חובה)

ההכנה:

לשים בסיר מעל להבה את החלב, סוכר ווניל ולערבב.
תוך כדי ערבוב להוסיף את האורז הטחון
ולערבב לאורך כל הבישול (כדי שלא יווצרו גושים או חלילה שלא ישרף)
כשהעיסה מבעבעת ומסמיכה להוריד מעל האש ולהניח בצד.

הכנת הקרמל:

בסיר לשים את הסוכר מעל להבה לתת לסוכר לשנות את צבעו מעט ולהוסיף את המים הרותחים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהקרמל מבעבע ..

לשפוך את הקרמל לתוך תבנית פיירקס ומעל לשפוך את עיסת האורז ולישר .. לקשט עם מעט קינמון
לכסות בניילון נצמד ולמקרר..

להגיש קר..
גם חם זה טעים 🍨

כל הזכויות שמורות C