Share with:


פרווה

אופן הכנה

החומרים:
4 חלבונים בינוניים (135 גרם) בטמפרטורת החדר
קורט מלח
120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
150 גרם (כוס ורבע) אבקת סוכר
מעט תמצית צבע או טעם – אופציונלי

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-80 מעלות בחום טורבו. מקציפים במערבל חשמלי במהירות גבוהה חלבונים ומלח 2 דקות כך שמתקבל קצף לבן וקליל. מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה (ולא ממהרים ומוסיפים אותו בבת אחת, כדי שלקצף לא יהיה קשה להתרומם), ומקציפים 12 דקות לקבלת מרנג יציב מאוד. במידה ורוצים להוסיף לנשיקות מעט צבע מאכל או מעט תמצית טעם, יש לעשות זאת כעת ולהקציף קלות להטמעה. מסירים את הקערה מהמערבל, מנפים פנימה אבקת סוכר (לא להתעצל ולדלג על הניפוי כדי שלא יתקבלו גושי סוכר) ומקפלים לתוך הקצף לקבלת תערובת אחידה. נפח הקצף מעט ירד במהלך הקיפול וזה בסדר, אבל אל תקפלו את הקצף יתר על המידה אלא רק עד שאבקת הסוכר נטמעת. מעבירים את המרנג מיד לשקית זילוף עם צנתר בצורה ובגודל הרצוי וניגשים מיד לשלב הזילוף.
מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה, מומלץ להצמיד את פינות נייר האפייה לתבנית בעזרת טיפות של מרנג כדי שייצמדו היטב. מזלפים את הנשיקות על התבנית במרווחים קלים, לא חייבים להשאיר מרווחים משמעותיים מאחר והן לא תופחות במהלך האפייה. אם רוצים לעטר את הנשיקות בסוכריות צבעוניות יש לעשות זאת כעת. אופים את הנשיקות 3-5 שעות בהתאם לגודלן, עד שהן מתנתקות בקלות מנייר האפייה, וכשטועמים אותן אינן רכות ודביקות מבפנים. מצננים מעט ומעבירים לקופסה אטומה, שומרים בטמפרטורת החדר או בהקפאה.

הקבוצה של אדי ומירי גבאי – המטבח של מירי



קישור לקבוצה ☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

מתכוןמתכון

נשיקות מרנג_מתכון של : המטבח של מירי – מאסטר מתכונים
המטבח של מיריספר המתכונים של
מתכון של

המטבח של מירי

21 מתכונים