Share with:


בשרי

אופן הכנה

חומרים:
כחצי ק"ג בשר ראש
כחצי ק"ג בשר כבש
3 גזרים חתוכים גס
3 תפו"א חתוך לקוביות
2 בטטות
שורש סלרי
3 גבעולי כרפס
1 כרישה חתוכה לטבעות
2 בצלים גדולים קצוצים גם

תבלינים:
5 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
5 גרגירי פלפל שחור
כף פפריקה

אופן ההכנה:
1 לשים בסיר את הבשר ולהוסיף את התבלינים ובצל אחד חתוך לחצי ולהרטיח כשעה וחצי עד שהבשר מתבשל(אני הרטחתי בסיר לחץ 20 דקות כל אחד והעדפה שלו)
2 להוציא את הבשר ולהשאיר את המרק של הבשר
3 לוקחים סיר שטוח מטגנים את הבצל לזהוב ומוסיפים את ירקות השורש ומערבבים כ-7 דקות
4 מוסיפים מהציר הבשר עד כיסוי
5 נתבל במעט מלח אגוז מוסקט ופלפל לימון(זה תבלין חדש שהכרתי פלפל לימון מאוד טעים) ונביא לרטיחה נשלים טעמים נוסיף כורכום ונכניס לתנור על 170 מעלות לשעה וחצי
10 דקות לפני שמוציאים את התבשל נזלף מעל הנזיד 2 כפות סילאן ולהשאיר בתנור לרבע שעה ולכבות

נזיד בשר ראש וכבש עם ירקות שורש
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים