Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

כוס מידה אוניברסלית 180cc

כוס שמן
כוס מים פושרים
כפית מלח
כף סוכר
כף ערק או חומץ
ביצה לארג'
כפית קינמון ( לא חובה)
שקית אבקת אפיה

לערבב הכל ביחד
להוסיף קמח לאט לאט כמה שניכנס בערך 4 כוסות.
ללוש את הבצק כמה שיותר עד שיתקבל בצק רך חלק.
לעטוף ל15 דקות.
לא לשמור במקרר.
לחלק את הבצק לשלוש כדורים.
לקמן את המשטח עבודה
לרדד כל כדור במכונת פסטה עד לעובי מספר 5.
לחרוץ מלבנים 10 ס"מ,
בכל מלבן לחרוץ רצועות 1 ס"מ.
לחמם שמן
להחזיק עם מזלג את השבקייה
ופשוט לשחק איתה בשמן החם עד שהיא מתייצבת.

סירופ:
2 קילו סוכר
4 כוסות מים
5-6 חוטי זעפרן קצוצים דק
לערבב לבשל על אש קטנה למשך חצי שעה 3/4 שעה
לכבות ולהוסיף חצי כוס מיץ לימון.

מצננים לחלוטין את השבקייה, ורק אחריי שהיא יבשה לחלוטין מהשמן מזלפים את הדבש.

אפשר לשמור במקרר ללא הדבש בקופסא אטומה.
או במקפיא עם הדבש.