Share with:


חלבי

אופן הכנה

לתחתית
280 גרם קמח לבן שווה 2 כוסות אחת פעמי לשתיה חמה
1 אבקת אפייה
70 גרם סוכר לבן שווה 1/3 כוס
1שקית סוכר וניל
200 גרם חמאה קרה
4חלמונים L

למלית
500מ"ל שמנת מתוקה 38% שווה 2 מיכלים
200 גרם סוכר שווה
1 כוס
1 פודינג וניל
1 שמנת חמוצה 15%
300 גרם גבינת שמנת30%
200 גרם גבינה לבנה 9%
גם אפשר רק
500גרם גבינה לבנה 9%
יותר טעים עם גבינת שמנת

הכנת התחתית.
במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורים וממשיכים ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק חלק.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים .
חלק אחד משטחים על נייר אפייה ומניחים רינג בקוטר 24 ס"מ או תבנית קפיצית .
החלק השני מרדדים על נייר אפייה ואופים בחום שחומם מראש ל180 מעלות כ 25 דקות או עד להזהבה ושמים בצד עד להכנה המלית .

הכנת המלית.
מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר פודינג וניל ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב..
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות רק עד לאיחוד..
משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה..
מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה..

מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות מומלץ לילה שלם.

פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים..

עוגת גבינה פירורים קרה_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים