Share with:


חלבי

אופן הכנה

ציפוי גלסאז'
75 גרם מים
150 גרם סוכר
150 גרם גלוקוזה
150 גרם שוקולד חלב או שוקולד מריר
100 גרם חלב מרוכז
70 גרם מסה ג'לטין =60 גרם מים + 10 ג'לטין
מצרכים הדרושים למלית
300 גרם תותים של סנפרוסט או תותים טריים בעונה
1 כפית אבקת ג'לטין
1/3 כוס מים
100 גרם סוכר

לטורט שוקולד
1 ביצה
100 גרם קמח
30 גרם קקאו
חצי כפית מלח
כפית גדושה סודה לשתיה
100 גרם סוכר
100 גרם חלב
1 כפית תמצית וניל
100 גרם מים

למוס שוקולד לבן
5 גרם ג'לטין
45 מייל מים
230 גרם שוקולד לבן
160 גרם שמנת מתוקה
ועוד 400 גרם שמנת מתוקה

למוס שוקולד מריר
200 גרם שוקולד מריר איכותי
% 70 מוצקי קקאו
160 גרם שמנת מתוקה % 38
210 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
5 גרם אבקת ג'לטין
26 מ"ל מים קרים

לקישוט
שוקולד לבן ומריר מגורד

מתחילים בגלסאז' אופן הכנת הציפוי גלסאז':
מביאים לרתיחה את המים גלוקוזה וסוכר עד 103 מעלות שמים בכלי גבוה את השוקולד לבן וחלב מרוכז ושופכים מעל את נוזל הרותח ומערבבים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק ממיסים במיקרוגל את הג'לטין ושוב מערבבים מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות אפשר כל הלילה
אופן הכנת המלית תותים :
שופכים בכוס מים מיסיפים את הג׳לטין מערבבים ושמים בצד 10 דקות.
שמים סיר על הגז את התותים סוכר ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס טוחנים במיקסר מוט ומסננים לקבלת מרקם חלק
ממיסים את ג׳לטין כמה שניות במיקרוגל ושופכים על התערובת התותים ושופכים לרינג או תבנית בקוטר 18 ס"מ מרופד בניילון נצמד צמוד מכניסים למקפיא להקפאה מלאה
אופן ההכנת הטורט :
שופכים לקערה את הקמח ,קקאו ואבקת סודה ובקערה נפרדת שמים ביצה, סוכר,שמן ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה, מוסיפים חלב ותמצית וניל תוך כדי ערבוב ובהדרגה מוסיפים את התערובת הקמח וקקאו ומים בהדרגה וממשיכים לערבל עד שאין גושים
שופכים את הבלילה לתבנית בקוטר 18 ס"מ מרופדת בניר אפייה בתחתית וגם בדפנות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 35 דקות

הכנת המוס שוקולד לבן:
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד
שופכים 160 גרם שמנת מתוקה על השוקולד לבן וממיסים על בן מארי תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק וממיסים את הג'לטין במיקרוגל כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב
מקציפים 400 גרם שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה ומוסיפים תוך כדי הקצפה את התערובת השוקולד לבן עד לאיחוד
שמים רינג בקוטר 22 ס"מ מרופד בניילון נצמד בתחתית ומניחים על תחתית או צלחת הגשה ומסדרים שקף סביב
מניחים את הטורט במרכז ויוצקים בערך חצי כמות מוס שוקולד לבן עד לכיסוי מלא של הטורט ומיישרים מחלצים את המלית ומניחים אותה מעל ולוחצים קלות ויוצקים מה שנותר מהמוס ושוב מיישרים ומעבירים למקפיא הקפאה מלאה מומלץ לילה שלם

הכנת המוס שוקולד:
מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות
מביאים לרתיחה 160 גרם שמנת מתוקה ומכניסים את השוקולד המריר ומערבבים היטב מוסיפים את הג'לטין המומסת ושוב מערבבים ושמים בצד
מקציפים 210 גרם שמנת מתוקה עד ליציבות ומקפלים לתוך התערובת השוקולד עד לקבלת תערובת חלקה
מרפדים בניילון נצמד רינג בקוטר 24 , מסדרים שקף סביב ומחלצים את העוגה ומניחים אותה במרכז ויוצקים את התערובת עד לכיסוי מלא ושוב חזרה למקפיא הקפאה מלאה לכמה שעות אבל מומלץ לילה שלם

ציפוי גלסאז':
ממיסים את הגלסאז' במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות וממתינים עד לקבלת 32🌡 מעלות
מחלצים את העוגה מניחים אותה על כלי גבוה ועל רשת ומצפים את העוגה בגלסאז' ומפזרים סביב שוקולד מגורד או קוקוס קלוי ואפשר לקשט מה שבא לכם

מתכון כתוב + סרטון להכנת טורט שוקולד במילוי תותים בתוך מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד מריר וציפוי גלסאז' שוקולד מריר_מתכון של  זקלין פדלון
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים