Share with:


חלבי

אופן הכנה

המרכיבים:
½3 כוסות סוכר (670 גרם)
1/3 כוס סירופ גלוקוזה (67 גרם)
1 מקל וניל
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 גרם)
1 כוס חלב פחות 2 כפות (170 גרם)
85 גרם חמאה

אופן ההכנה:
בסיר רחב ממיסים גלוקוזה. כשהגלוקוזה נמסה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קרמל.

(מוסיפים בכל פעם מעט סוכר וכשהוא נמס והופך ענברי, מוסיפים מנת סוכר נוספת).

בסיר נפרד מרתיחים וניל, שמנת וחלב.

"עוצרים" את בישול הקרמל עם החמאה,
(בכל פעם משלבים חתיכה קטנה של חמאה עד להמסתה) .

מוסיפים את השמנת והחלב (החמים) לרוטב הקרמל (בהדרגה תוך כדי ערבוב על אש נמוכה, עד להטמעת כל. החלב בתערובת)

מביאים לרתיחה שניה וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות (עד 121 מעלות צלזיוס).

מעבירים לצנצנת במקרר ללילה (הופכים לקבלת וואקום)

ממרח קרמל ביתי
דוד מרציאנוספר המתכונים של
מתכון של

דוד מרציאנו

33 מתכונים