Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מנת דגל במטבח המרוקאי
מזוזין לחתן וכלה

מצרכים:
1.5 קילו סרדינים נקי מקשקשים ומידרות. ( לבקש ממוכר הדגים)
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
3 י"ח של לימון כבוש קצוץ
10 שיני שום קצוצות
כפית כמון
3 כפות אריסה מי שרוצה פחות חריף יכול להוריד בכמות
חצי כוס שמן זית
מעט מלח

אופן ההכנה:
1. נערבב טוב את המלית נכך כפית אחת מהמלית ונמרח בנדיבות !! על חלק אחד של הסרדין , ואת החלק השני של הסרדין יש להניח עליו ולהדק טוב טוב.
2. את הסרדינים הממולאים אנחנו טובלים בקמח ואחר כך בביצה ואז לטגן בשמן עמוק חם.
3. לאחר שהסרדינים הזהיבו מוצאים מהשמן ומנחים אותם על נייר סופג

הערה: אפשר להגיש רק מטוגן, ואפשר אחרי הטיגון לבשל אותם ברוטב צ'רמילה.
לרוטב צ'רמלה:
1/2 ק"ג פלפל אדום יבש מתוק
מעט כוסברה קצוצה
15 שיני שום קלופות
200 גרם פלפל אדום סודניה יבש חריף
1 כף כמון
2 לימונים כבושים ( אני אוהב לא חייב)
1 לימון רגיל
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה :
1. את הפלפלים משרים בקערה עם מים 20 דקות.
2. מסננים את המים, ומנקים את הפלפלים והזרעים שלהם.
3. במתחנת בשר ( אפשר במעבד מזון גם) טוחנים את הפלפלים עם השום הכוסברה והלימון הכבוש ומעבירים לקערה.
4. על התערובת מוספים כמון ומיץ מלימון אחד טרי רגיל , מערבבים טוב ומניחים בכלי קטן במקרר.

מז'וז'ן = סרדינים ממולאים_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים