לבצק: | |
3 חלמונים | |
150 גרם מחמאה | |
1/2 כפית מלח | |
כוס וחצי קמח | |
למלית: | |
3 בטטה חתוכה לקוביות קטנות | |
1 בצל קצוץ | |
1 כף אבקת בצל | |
1/2 כפית פלפל שחור גרוס | |
1 כף דבש |
1) מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את המחמאה , חלמונים וקמח ומערבלים עד לקבלת בצק רך , מחלקים את הבצק ל שני חלקים שווים
2) ממרדדים חלק לעיגול בעובי בנוני על תבנית עגולה יורדת בקוטר
20 ס"מ ושמים בצד
3) מטגנים את הבצל עם הבטטה ואת כל השאר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להתרכחות הבטטה
4) מקררים ושופכים על הבצק
5) מרדדים את החלק השני ומכסים
6) מברישים ביצה ומפזרים קצת בצל יבש ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 דק