Share with:


חלבי

אופן הכנה

היי חברים אוהבי הריבה😋
מה אומרים יתאים לכם
אפו ותהנו 😋
ככה אני אוהבת אותה, עם כוס תה גדולה עם נענע.מנחמת ומרגיעה יאמי😋
בכל טעם ריבה שאוהבים🙃
מי שאוהב .שיפזר מעל הריבה קוקוס
תענוג בכל ביס

נצטרך👇
כוס וחצי קמח מנופה
כף אבקת אפיה
150 גר' חמאה קרה חתוכה לריבועים/מחמאה
שלושת ריבעי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי גרד לימון/תפוז
כף מיץ תפוזים
מי שאוהב חצי כפית קינמון לא חובה
1 ביצה גדולה
חצי מיכל שמנת חמוצה /יוגורט
ריבה בכל טעם שאוהבים אני השתמשתי בריבת שזיפים. בכמות של חמש כפות גדושות אפשר יותר
50 גר' חמאה מומסת להברשה
אבקת סוכר לפיזור

👇
בקערת המיקסר, את הקמח , חמאה . סוכר, וניל, גרידת לימון וקינמון. מערבלים במהירות נמוכה עד להטמעת החמאה ולקבלת מרקם פרורי.
להוסיף את הביצה והשמנת החמוצה . לערבל עד קבלת בצק אחיד ולא דביק, כדקה, שתיים.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד להניח במקרר
לחלק את הבצק לשני חלקים: 1/3 לרצועות בצק
ו-2/3 לתחתית
לקמח מעט את משטח העבודה לרדד את 2/3 הבצק לגודל תחתית התבנית.
מעבירים לתבנית משומנת./ מרופדת בניר אפיה משומן
מברישים את 2/3 הבצק שבתבנית בחמאה מומסת ומורחים את הריבה,
את 1/3 הבצק הנותר לרדד ולחתוך לפסים . מניחים את פסי הבצק מעל כמו בתמונה . להבריש את הפסים בחמאה המומסת.
אפיה בתנור מחומם מראש ל-185 מעלות
זמן אפיה כ-25-30 דק' עד שהבצק מזהיב קלות.
להימנע מיבוש העוגה כל תנור מתנהג אחרת.
לאחר כעשר דקות צינון פדרו באבקת סוכר וחיתכו את העוגה,

באהבה❤️

מתכוןמתכון