Share with:


פרווה

אופן הכנה

5 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר
להקציף חלבונים וסוכר לקצף קשה (אני מוסיפה בהתחלה לחלבונים, קורט מלח, 3 טיפות מיץ לימון טרי, 2 כפות מי ברז)
לטרוף יחד בצלוחית קטנה:
חלמונים
גרידת לימון
4 כפות שמן
4 כפות מיץ לימון
3/4 1 כוסות קמח רגיל – לנפות
שקית אפיה
1/4 כוס מים
לערבב יחד

אופן ההכנה:
מוסיפים בעדינות את החלמונים לקצף הביצים, את הקמח ולבסוף את האפייה +המים.
במידה ורוצים לשייש – משאירים בקערה, לאחר שהעברנו את רוב המסה לתבנית 4-5 כפות בלילה – מנפים לתוכה כף קקאו, מעט מים – מערבבים ומשיישים.
אופים כ-40 דקות בחום בינוני 180 מ' – באמצע התנור.
כשהעוגה מתקררת יש מס' אופציות לקישוט:
1…לזרות אבקת סוכר
2…לקשט בתותים, ג'לי ו/או קצפת (אפשר פרי אחר
בהתאם לעונה)
3…אפשר לאפות בתבנית התנור וליצור רולדות
כשקרם בין השכבות.
4..אפשר ליצור "דובוש" חותכים העוגה לרצועות ומורחים קרם בינהם.

לייקח משוייש_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים