Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים:
500 גרם קמח מנופה
25 גרם שמרית או 1 כף שמרים יבשים
50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר/ חלב (אני שמתי גם מריר וגם חלב)
ביצה טרופה לציפוי

הכנת המתכון:
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם השמרים, המלח והסוכר.
מוסיפים את החמאה ולשים עוד 4 דקות, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהבצק אחיד והשוקולד נבלע בתוכו.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים את הבצק לתפיחה של חצי שעה.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, יוצרים 3-4 חתכים עם סכין חדה מעל כל לחמניה כדי שלא תתפקע.
אפשר לעצב את הלחמניות גם לצורה מאורכת מעט, כמו שאני עשיתי.
מניחים בתבנית מכוסה במגבת ומשאירים לתפיחה נוספת של כשעה.
מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ – 15 דקות.
מגישים חם ונהנים! המתכון באדיבותה של לירז כהן

לחמניות שוקולד צ'יפס
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים