Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים
‏תבנית מרובעת כוס חד פעמים שתייה קרה

שש כוסות חלב
כוס אחד סולת
שלוש וחצי כפות קורנפלור
רבע כפית מלח
כוס סוכר
שש ביצים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
3/4 כוס חמאה מומסת
12 יחדות בצק פילו

סירופ:
כוס מים
כוס סוכר

הכנה
‏שופכים שש כוסות חלב בסיר גדול מביאים לרתיחה בקערה נפרדת ‏מערבבים כוס אחד קמח סולת כוס סוכר
שלוש וחצי כפות קורנפלור רבע כפית מלח
‏ברגע שהחלב ‏מגיע לרתיחה מוסיפים בהדרגה את תערובת. הסולת מערבבים בכפית עד שהתערובת מסמיכה
מנחים בצד
‏בקערת המיקסר ‏מקציפים שש ביצים שלמות עם חצי כוס סוכר כפית תמצית וניל 10 דקות ‏מקפלים ‏את קצפת הביצים לתערובת הסולת החמה ‏מכסים חלקית ומניחים להתקרר מברשים 7עלה פילו בחמאה ‏מניחים בתבנית אחד מעל אחד יוצקים את תערובת הסולת מעל עלה הפילו שוב 5 עלה פילו מוברש. עם חמאה אחד אחד ‏מחסים את הבלילה
אופים על חום 180 מעלות 45.בדוק בנתים על הגז בסיר קטן מכנים סירופ׳
כוס מים כוס סוכר מבאים לרתיחה ברגה שהקינוח מוכן שופכים את הסירופ ׳בכפית מעל
מצננים מניחים במקרר אוכלים קר ‏ונהנים מכל ביס טעים ברמות אחרות

בתיאבון

קינוח יווני מתוק מתוק
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

204 מתכונים