Share with:


פרווה

אופן הכנה

1 קילוגרם קמח
50 שמרים טריים
5 כפות סוכר
חצי כוס שמן
3 כוסות מים קרים להוסיף בהדרגה
1 כף מלח

מילוי
2 או 3 כפות שמן זית
5-6 שיני שום כתושות אפשר פחות או יותר לפי טעמכם.
בזיליקום, קצוץ דק לפי טעמכם גודל הכמות
פטרוזיליה, קצוצה דק לפי טעמכם גודל הכמות
מעט שמיר, קצוץ דק גבינה בולגרית או גבינה צהובה
מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים
מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות
להוסיף את המלח, לשים 4דקות נוספות, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים את הבצק בצד להתפחה של שעה.
אחרי שעה מחממים תנור ל-180 מעלות.
מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות, ויוצרים כדורים.
מילוי מערבבים בקערה את שמן הזית עם השום הכתוש, והגבינות עשבי התיבול והמלח, מרדדים כל כדור וממלאים.מגלגלים ללחמניה מברישים בביצה .ומפזרים מעל בשומשום
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ25 עד30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות😋,