Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

מרכיבים:
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח רגיל
1.5 כפות שמרים יבשים
100 גרם חמאה (ללחמניות חלביות)
או 100 גרם מרגרינה, או 100 מ"ל שמן (ללחמניות פרווה)
2 חלמונים של ביצה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס סילאן
1 + 1/4 כוסות מים פושרים

לציפוי:
1 ביצה טרופה
קצת שומשום או קצח – לא חייב

ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, החמאה/מרגרינה/שמן, הסילאן, החלמונים, המלח, הפפריקה המתוקה והמים הפושרים.
מעבדים הכל במהירות בינונית, למשך 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ויפה. אפשר גם ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד, חלק ויפה.

2. מכסים את הקערה עם מגבת ונותנים לבצק מנוחה לתפיחה עד שיש הכפלה בנפח הבצק. עניין של 1.5 שעות.

3. מקמחים משטח עבודה ואת הידיים קצת, ולשים את הבצק להוצאת האוויר.

4. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג, מגלגלים יפה שהכדורים יהיו חלקים ונעימים למגע.

5. בתבנית עם נייר אפייה מניחים את כדורי הבצק בתבנית עם רווח נאה ביניהם.

6. מכסים את הכדורים עם מגבת ונותנים מנוחה והתפחה שניה כ-1/2 שעה.

7. מחממים תנור ל-180 מעלות.

8. טורפים ביצה ומברישים את כדורי הבצק. מפזרים מעל טיפה שומשום או קצח – אפשר גם בלי.

9. מכניסים לאפייה ל- 20 דקות עד להזהבה יפה…

לחמניות סילאן טעימות – חלבי/פרווה
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים