Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים לבצק:
* קילו קמח
* 2 כפות סוכר
* כף מלח
* כף וחצי שמרים
* 2 וחצי כוסות מים פושרים
* 1/3 כוס שמן

מצרכים למילוי:
* 1 בצל גדול
* חצי קילו בשר בקר טחון
* כפית רסק עגבניות
* 1 עגבניה אדומה ובשלה
* חופן פטרוזיליה
* כפית מלח
* כפית פלפל שחור
* ביצה למריחה
* סומסום לפיזור מסביב (לא חובה

שלבי הכנה
מתחילים עם הבצק – בקערה מנפים את הקמח,מוסיפים את השמרים,סוכר,מלח (שהמלח לא יתנגש עם השמרים) , שמן ומים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
אם זה דביק מידי ניתן להוסיף עוד קמח.
מכסים ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי עד שמכפיל את הנפח.
מכינים את המילוי –
בסיר שטוח מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את הרסק,עגבניה חתוכה לקוביות קטנות,הבשר הטחון,מלח ופלפל שחור.
מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר מתבשל (בערך 15-20 דקות).
מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ומבשלים עוד כעשר דקות.
מסירים מהאש ומצננים.
מחלקים את הבצק ל בערך 10 עיגולים.
מרדדים כל עיגול, שמים את המילוי לא עד הסוף, משאירים את השוליים ומפזרים מסביב סומסום.

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20-25 דקות עד שנהייה שחום.

בהצלחה – אביבה כהן

לחמנג'ון בינוניים
דייוויד וחברי הקבוצהספר המתכונים של
מתכון של

דייוויד וחברי הקבוצה

187 מתכונים