Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מצרכים למתכון
8 יחידות- מוערך

שמן קנולה – 4 כפות – לטיגון הירקות
קישוא מקולף וחתוך דק – יחידה בינונית
גזר מגורד בפומפייה – יחידה בינונית ללא קליפה
בצל מקולף וחתוך דק לפלחים – יחידה בינונית
פטרוזיליה שטופה וחתוכה דק – 1/2 כוס-קצוץ

2 שיני שום כתושות
מלח – 1/2 כפית שטוחה -לפי הטעם
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה לפי הטעם
פפריקה – 1/2 כפית שטוחה לפי הטעם
תפוח אדמה מקולפים ומבושלים – 6 יחידה בינונית – סה"כ ק"ג לערך
מלח – כפית שטוחה לפי הטעם לתיבול הפירה
פלפל שחור – כפית שטוחה לפי הטעם לתיבול הפירה
קמח לבן – כוס
פירורי לחם – כוס … אפשר עם שומשום
3 ביצים טרופות – Large
שמן קנולה – 1/2 כוס …כמות מוערכת שנספגת בטיגון

1
לטגן בשמן במחבת את הירקות עם התבלינים, להקפיץ כ- 15 דקות, לקרר ולשים בצד.

לאחר שתפוחי האדמה בושלו לרסק לפירה (שלא יהיה דליל) ולתבל במלח ובפלפל שחור.

ליצור מכל כ- 3 כפות פירה כדור.

לפזר על משטח עבודה את הקמח, להניח את הכדורים ולפתוח בעזרת הידיים לצורת פיתה.

למלא כ- 2 כפות ממילוי הירקות בפיתה, לסגור לצורת חצי ירח ולגלגל בקמח לצורת נקניק עבה.

להניח בצלחת אחת פירורי לחם ובצלחת שנייה ביצים טרופות.

להרטיב את הנקניק בביצים הטרופות, לאחר מכן בפירורי הלחם (בזהירות כדי שלא יתפרק) ולסגור בקצוות לצורת גלגל.

לחמם את השמן לטיגון במחבת (ראו מידע נוסף) ולטגן כל לביבה כ- 2 דקות מכל צד.

להניח על נייר סופג (אפשר לאכול חם או קר).

גלגלי לביבות ממולאים בירקות_מתכון  של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים