Share with:


פרווה

אופן הכנה

500 גר קמח לבן מנופה
250 קמח מלא
250 קמח כוסמין מלא/או שיפון מלא
ביצה אחת
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות שטוחות מלח
חצי כוס שמן זית
3 כוסות מים פושרים
30 גר גרעיני חמניה
30 גר אגוזי מלך
20 גר גרעיני פשתן
2 עלי רוזמרין קצוצים דק

במקסר עם וו לישה קמחים.שמרים.סוכר ביצה.שמן מים לעבד לבצק נעים כ3 דק.להוסיף את סוגי הגרעינים.להמשיך לעבד להוסיף את המלח.לעוד 4 דק.

לשמן קערה להניח את הבצק לפזר מעל קצת קמח מלא.להתפיח כשעה. .להוריד נפח להוסיף את הרוזמרין לעבד עם הידים היטב.להתפחה נוספת כחצי שעה

לחלק את הבצק ל6 חלקים לקלוע צמה.להניח בתבנית ללחם משומנת ומקומחת להתפחה נוספת כ20 דק
.לפני האפיה למרוח חלבון לפזר גרעיני חמניה.גרעיני דלעת. שיבולת שועל.גרעיני פשתן.מעט קמח.

לתנור שחומם מראש ל230 מע עם תבנית מלאה במים.
להכניס את הלחמים להנמיך את החום ל200 מע כ45 דק..

במידה והחלק התחתון עדין לא אפוי יש להפוך את הלחמים לעוד 10 דק אפיה
להוציא את הלחמים על רשת לקירור.

.מבטיחה שלא תקנו יותר לחם
ניתן לשנות את המצרכים לעגבניות מיובשות לזיתים .מה שיש בבית..

לחם מקמח מלא וכוסמין מלא
רחל עינבספר המתכונים של
מתכון של

רחל עינב

120 מתכונים