Share with:


בשרי

אופן הכנה

2 יחידות כרוב לבן גדול
מאחר ואנחנו ממלאים רק את העלים הגדולים.
ראשית חותכת את הליבה מסירה עלים נגועים ועלים ראשוניים עבים מאוד.
מבשלת 30 דקות במים עד לכיסוי וכף מלח.
ממתינה שיתקררו.
פותחת את הכרוב בעדינות מפרידה את העלים.
את העלים הגדולים אותם אנחנו ממלאים אני מניחה בקערת מים עם חצי כוס מיץ לימון.
בכל עלה יש ליבה לבנה עבה, בזהירות עם סכין להסיר אותה.
על מנת שהדף העלה יהיה חלק כמה שיותר ולא קרוע.
שוטפת במים קרים מניחה את העלים במסננת.

מילוי:
לבשל 2 כוסות אורז שטוף עם 4 כוסות מים רתוחים כף מלח וכף מיץ לימון חצי בישול רק לרכך.
לסנן להניח בצד.
קילו בשר בקר טחון
כף שטוחה פפריקה מתוקה
צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית כורכום
רבע כוס שמן
חופן צנוברים קלויים לא חובה מוסיפים בסוף כשהמילוי מתקרר.
3 שיני שום כתושות.
3 עגבניות מגורדות
קישוא מגורד דק
4-5 עליי נענע
מעט פלפל חריף ירוק קצוץ
לערבב הכל ביחד, להקפיץ/ לאדות על סיר סוטאז נמוך
למעוך תמיד עם המזלג כך שהבשר יתפורר
ולא ישארו גושים.
לאדות עד שלא ישארו נוזלים
להוסיף את האורז והצנוברים אפשר להוסיף גרעיני רימון
מערבבים הכל טועמים משביחים טעמים בהתאם.
מניחים מלית כמו נקניקיה ב2/3 התחתון של העלה
סוגרים מימין כלפיי האמצעי משמאל כלפיי האמצעי כמו מעטפה, ומגלגלים לדאוג להדק טוב.
מניחים בתחתית התבנית את שאריות העלים שלא מילאנו
אפשר גם פרוסות תפוחי אדמה
ומעליהם מנחים את הכרוב הממולא, לצופף טוב
מכינים את הרוטב:
חצי ליטר מים
3 כפות רסק עגבניות
כפית פלפל שחור גרוס גס
מעט כורכום
מעט פפריקה
כף סוכר
3-4 שיני שום
מערבבים יוצקים על הכרוב ממש בגובה אחיד
מכסים בנייר כסף ואופים חצי שעה ראשונה 200 מעלות
לאחר חצי שעה מסירים את הנייר ולאפות בחום 160 מעלות לעוד 20-15 דקות
לוודא תמיד שיש מספיק נוזלים.