Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים :
5-7 תפו"א מהסוג האדום עדיף
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
6 שיני שום קצוצות דק
חופן של כוסברה קצוצה דק
כפית קארי
כפית בהרט
מלח ופלפל
פרורי לחם
3 חלבונים של ביצים ( את החלמונים להוסיף לציפוי )
1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
8 כפות קמח

לציפוי הכדורים:
קערת קמח, קערה עם 2ביצים טרופות אם צריך מוספים עוד, וקערה עם פרורי לחם ואפשר להוסיף לפרורים שומשום מי שאוהב.

אופן הכנת המילוי:
1. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוספים את השום הבשר, הכוסברה קארי , בהרט. והפטריות ומטגנים עד שהבשר מוכן ושינה את הצבע שלו.
3. מניחים על רשת להורדת נוזלים ומקררים
.
הכנת המנה:
1. בסיר גדול מבשלים את תפו"א עם הקליפה שלהם במים ו-3 כפות מלח.
2. לאחר שהתפו"א מוכן ורך אבל לא רך מידי, מוצאים מהסיר ומניחים על מסננת כ 15 דקות להוצאת האדים והנוזלים.
3. אחרי 15 דקות, מקלפים את הקליפה ומועכים את התפו"א , מתבלים במלח ופלפל ושלוש חלבונים של ביצים ו – 8 כפות קמח.
4. מערבבים טוב את התערובת , התערובת צריכה להיות נוחה לעבודה בידיים ,אם היא נוזלית מדי ניתן להוסיף קמח מעט.
5. לוקחים ליד מהתערובת של התפו"א וממלאים במעט מתערובת הבשר וסוגרים ומגלגלים (כמו בקובה).
6. את הכדורים מגלגלים בקמח ביצים ופרורי לחם ואז לטגן בשמן עמוק עד להזהבה יפה.

הערות:
1. חשוב מאוד להדק טוב את הכדורים.
2. לצפות טוב בקמח , בביצה במיוחד, ובפרורי הלחם.
3. אפשר לעשות צימחוני – ממלאים בירקות .
4. מי שרוצה חלבי ימלא בגבינות וירק.

כדורי פירה תפו"א ממולאים בבשר / בסטיל / בנאטז'_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים