Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתאים לשבועות ולכל ימות השנה

מצרכים הדרושים לבצק
200 גרם קמח
120 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר
16 גרם אבקת שקדים
2 חלמונים

מצרכים הדרושים לקרם שקדים
80 גרם חמאה
2 ביצים קטנות
100 גרם אבקת שקדים
1 כפית תמצית וניל

4 חצאי אגסים מבושלים במים עם מקל וניל
100 גרם שקדים מולבנים דקים לפיזור

קצת ריבת משמש להברקה

אופן הכנת הבצק
1) מערבבים את הקמח עם אבקת סוכר, אבקת שקדים עד לאיחוד

2) מכניסים את החמאה עד לקבלת מרקם של חול ואז את החלמונים ולשים עד לקבלת בצק רך וחלק

3) מכניסים לקירור כ 30 דק לאחר מכן מרדדים לעובי
של 1/2 ס"מ ומניחים על תבנית יורדת עגולה בקוטר 24 ס"מ

4) מערבבים את החמאה עם הסוכר ובהדרגה את אבקת שקדים לאחר מכן את הביצים ותמצית וניל
עד לאיחוד מוחלט

5)מכניסים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים בצורת חילזון על הבצק
מכניסים לקירור 10 דק

6) את האגסים שבושלו 20 דק ומסוננים חותכים לפלחים ולא לפרק אותם ,מניחים אותם על הקרם שקדים ומפזרים שקדים על הקרם בלבד

7) אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 40 דק ומורחים קצת ריבת משמש להברקה

Jacqueline fadelon

טארט אגסים צרפתי עם קרם שקדים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים