Share with:


פרווה

אופן הכנה

חלות בייגלה ירושלמי / לשלוש חלות בינוניות או 2 גדולות

1 ק"ג קמח לבן רגיל
130 גרם (חצי כוס + 3 כפות) סוכר
2 כפות שמרים יבשים ( או 50 גר׳ שמרים טריים)
כף שטוחה מלח דק
ביצה
600 מ"ל מים
2 כפות שמן זית

לציפוי:
כפית מלח דק או גס
שומשום ( הרבה)

להברשה:
4-6 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס.

הכנה:
-בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים לאט לאט, תוך כדי ערבול, את המים,הביצה ושמן הזית.
-לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית ודקה לפני הסוף מוסיפים את המלח.
-מעבירים את הבצק לקערה, משומנת מעט , מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים.
-מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים וכל חלק ל 3 או 4 כדורים שווים ( תלוי בחלה שתכינו)
-מגלגלים כל כדור לרצועה
-בצלחת ארוכה מפזרים המון שומשום וממליחים אותו מעט עם מלח דק
-בעזרת מברשת סילקון מרטיבים מעט במים כל רצועה ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה,
-מרטיבים שוב את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופו מכל צדדיו.
(בשלב הזה, אם אתם רוצים להכין אותם כבייגלה, זה הזמן להניח את הרצועות על התבנית, ולאפות כ 10-15 דק׳)
-קולעים את הרצועות עם השומשום עליהן לחלות כרגיל, (הקליעה שבתמונות היא לחלה מארבע רצועות)
-מניחים על נייר אפיה בתבנית התנור.
– מתפיחים כרבע שעה, כשהחלות מכוסות במגבת
– מחממים את התנור ל-220 מעלות
-אופים כ 20-25 דק׳ עד שהחלות שחומות היטב
בקערה קטנה מעברבבים שמן זית ומלח גס.
– מוציאים את החלות מהתנור ומברישים מיד בתערובת שמן הזית..

חלות / בייגלה ירושלמי
נורית יונהספר המתכונים של
מתכון של

נורית יונה

507 מתכונים