Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

מתכון ללחם /פיתה פרנה על הגז
קילו קמח
כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס שמן זית
כף סוכר
כף מלח.
3.5 כוסות מים חמימים.

מערבבת בקערת הלחם :
את שמרים הסוכר וכוס אחת של מים, מכסים ל 20 דקות.
מוסיפים את המים והשמן, את הקמח והמלח,
ללוש טוב טוב, הבצק צ"ל דביק לא אחיד.
לכסות חצי שעה.
לאחר שעה להוריד אוויר, ללוש חזק, ממש למתוח את הבצק, הוא דביק, ללוש אותו רק עם ידיים מעט רטובות.
אפשר להוסיף מה שבא לכן עכשיו בלישה, להטמיע אגוזים , חמוציות, קצח, בצל, שום, גבינות ….
לכסות לתת לו עוד חצי שעה לתפוח.
לקמח משטח עבודה, לחתוך את הבצק ל 6 כדורים
ללוש אותם עם מעט קמח לא ללוש חזק רק לעטוף בענידות לגלגל לכדרר, להניח על סדין לעוד 15 דקות.
אם רוצים פיצה, לשטח עם כריות הידיים לקוטר הסיר, לא עם מערוך, למרוח רוטב, להניח בסיר, ואת התוספות מניחים אחריי שהבצק קצת התבשל

סיר כבד ברזל – לחמם טוב על הגז שיהיה ממש חם.
מקמחים מעט טת הכיכר ומניחים בסיר החם, מכסים עם מכסה, מחכים שיצצרב החיטב בצד אחד ואז להפוך.