Share with:


פרווה

אופן הכנה

איך מאיר אדוני אומר במשחקי השף? צרחות!! ברגע שמכניסים את הג'חנון לפה העולם נעצר.. מרגישים ושומעים צרחותתתתת זה כל כך טעיםםםםםםםםםם

נתחיל בסמנה- לכתוש כמה גרגירי חילבה לקלות להוסיף כמה גרגירי מלח גס ו200 גר חמאה.. להוציא
את הקצף ולבשל עד שהחמאה צלולה לגמרי להוריד מהאש.. (כמובן שהסמנה המקורית היא עם הענף
והדלעת…)

ג'חנון
בקערת המיקסר לשים כף מלח חצי כוס סוכר 2 ורבע כוסות מים מהברז לערבב ולהוסיף קילו קמח לערבל על נמוך.. אם צריך להוסיף קצת מים זה הזמן.. לערבל 10 דקות לכסות את הבצק ואחרי חצי שעה לערבל שוב לחמש דקות.. להרטיב קערה לשפוך את הנוזלים להניח את הבצק ..ולטפוח עליו קלות עם יד רטובה לכסות לשעתיים ללוש שוב עם יד רטובה ככה לעשות 3 פעמים.. לשמן משטח עבודה ולקרוץ עיגולים לפי הגודל שתרצו אפשר 10 אפשר 14..כמה שרוצים.. לשמן כל כדור ולכסות.. להשאיר כמה שיותר זמן..מינימום שעתיים וחצי..
לפתוח כל כדור כאשר מטפטפים סמנה על הבצק ולגלגל.. להניח בסיר משומן בחמאה לזלף מעל סילאן ולתנור 110° עד הבוקר
לחוח- לערבב היטב 3 כפות סולת וחצי כוס מים פושרים להוסיף עוד חצי כוס מים לערבב ועוד כוס מים קרים להוסיף כפית מלח וכפית סוכר לערבב.. להוסיף 3 כוסות קמח 2 כפיות שמרים ו2 כוסות מים בהדרגההה לתת לתפוח לשמן ממש מעט מחבת לשפוך מצקת מהבצק רואים איך שהבועות נוצרות אפשר לכסות לחצי דקה וזה מוכן.. לשטוף את. תחתית המחבת מתחת לברז מים קרים לשמן מעט ושוב עד שנגמר..

סחוג- חבילת כוסברה,פלפלים לפי הטעם, גם יבשים , ראש שום, מלח קצת כמון קצת הל וציפורן פלפל אנגלי וקצת מים.. לטחון

חילבה-להשרות יום קודם את החילבה להחליף מים כמה פעמים(אנחנו שותים את המים האלה זה מאד מאד מאד בריא)למחרת להקציף את החילבה ברגע שרואים שהיא אורירית להוסיף בהדרגה מים.. עגבניה מגורדת מיץ לימון מלח וכמה כפות מהסחוג לפי טעמכם האישי

ג'חנון
הדר פלדמןספר המתכונים של
מתכון של

הדר פלדמן

24 מתכונים