Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק:
חצי ק"ג קמח
כף שטוחות שמרים יבשים
200 גר' חמאה רכה
גביע שמנת או יוגורט
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
שקית אבקת אפיה
2 ביצים
כוס חלב פושר

מלית גבינה:
חצי קילו גבינת כנען
חבילת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
כף קורנפלור
1 ביצה XL
לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
1 סוכר וניל
רבע פרוסת לימון
לבשל על אש נמוכה כ 15 דקות

אופן ההכנה:
לעבד את כל חומרי הבצק לבצק רך ונעים.
לכסות ולהתפיח לשעתיים בערך.
לחלק את הבצק לשני חלקים
לרדד כל חלק דק
למרוח בנדיבות מהמלית לחתוך למשולשים כמו בקרואסון
ולגלגל
להניח בתבנית צפופים אחד לשני
מכסים להתפחה נוספת כ 15 שעה.
טורפים ביצה עם כף סוכר וכף חלב ומורחים מעל לגביניות.
לאפות בחום 170 מעלות כ 25 דקות או עד הזהבה.
מורחים מעלייהן סירופ כשהן חמות
או בוזקים אבקת סוכר לבחירתכם.
אפשר להוסיף צימוקים , דובדבנים, פקאן, להעשיר את העוגיות כרצונכן.