לטחון 600 גרם אגוזים / בונדוקים/ פיסטוקים / מה שאוהבים, אפשר רק אגוזים,
לא דק מדיי,גרוס
לשים בקערה, להוסיף:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קוקוס, אפשר שומשום,
כפית קנמון ולערבב הכל.
לקחת עלי פילו מופשר, להבריש במחמאה מומסת במיקרו
לקחת עוד עלה להניח על הקודם ולהבריש, לשים מילוי בקצה,
לגלגל תוך כדי הברשה של המעל במהלך הגלגול.
להניח בתבנית כל שני עלים יוצא נחש ארוך.
לאחר שסיימתם לוקחים סכין וחותכים באלכסון או ריבועים ישרים.
אופים ב-180 מעלות עד שמקבלים צבע
מכינים סירופ :
1/2 ק״ג סוכר
כוס מים
חצי מיץ לימון
להרתיח עד שהסירופ דביק לשפוך על הבקלוואה כשזה חם