Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

שלב 1
ראשית יש להכין את הסירופ ולקררו….בסיר שמים
כוס וחצי סוכר
1/2 כוס דבש
2 כוסות מים
1 כף מיץ מלימון טיבעי.
מעט קליפת לימון .(אפשר להוסיף 1 כפית מיי ורדים לא חובה)

לבשל על אש בינונית כ 20 דקות לבדוק שהסמיך מעט ולקרר

שלב 2
350 גר בוטנים לאחר קליה בתנור ללא מלח..350 גר אגוזי מלך. 1 כפית קינמון. 1 כפית הל טחון .1 כוס סוכר…אופן הכנת המילוי: לקלות את הבוטנים כעשר דקות בתנור להכניס למעבד מזון ולגרוס (בגודל של קוסקוס)…לגרוס גם את האגוזים בנפרד ולערבב בקערה. להוסיף את שאר החומרים ולערבב.

שלב 3
להמיס בסיר 300 גר מרגרינה/חמאה להוריד מהגז ולהוסיף 1/2 כוס שמן להניח להתקרר.

שלב 4
להפשיר 2 חב בצק פילו מופשר…..הרכבת הבקלוואה…..כדאי לקחת תבנית בגודל דף הפילו /או תבנית של תנור ולהניח את העלים לפי הצורך…לשמן את התבנית להניח 2 דפים ..לשמן ןלהניח שוב דף להמשיך כך להניח סהכ 8 דפים…לפזר רבע מתערובת הבוטנים ולמשיך להניח את העלים ולשמן בין כל עלה לפזר את שאר המילוי על העלה ה-16 …ושוב להתחיל עם שאר העלים מריחה ופיזור….2 העלים האחרונים לא לשמן ביניהם…..
שלב 5

להדק את העלים ולהחיל לחתוך בסכין חדה לעצב כפי שרוצים….
שלב6

לאפות בחום 180 עד להזהבה אפיה רגילה….

שלב 7

לאחר הוצאת התבנית לצקת מיד את הסירופ

בקלאווה
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

220 מתכונים