(סרטונים המפרטים שלב אחר שלב את אופן הכנת ה״בסקוטו״-הקישור למטה)
https://www.facebook.com/groups/1613814298855339/permalink/2755449608025130/
המטבח הטוניסאי של בריגי'יט סבן
הכנתי בסקוטו טוניסאי (קרוקון) baskutu
טעמו קריספי ומשגעע אפשר לאכול איתו לצד קפה או תה לימונדה או רוזטה…(;
והנה לכם המתכון :
רכיבים:
בין 1-1.5 כוס שקדים
כפית קטנה סודה לשתייה
חצי כוס סוכר
כף גרגירי אניס שלמים ולא טחונים
3 ביצים גדולות Xl
כף גדולה תמצית וניל
בערך בין 2-2.5 כוסות קמח
אופן ההכנה:
שמים בקערה את כל החומרים היבשים (חוץ מהקמח ששמים חצי מכמותו)
מערבבים הכל אחרי כן מוסיפים את הביצים והתמצית וניל.
ושאר הקמח מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
לאחר מכן מחלקים את הבצק ל2 חלקים
מגלגלים כל חלק מעין רולדה ואז משטחים אותם בידיים
לחמם תנור מראש ל160 מעלות עד שיתבשלו ויזהיבו
בין 10-15 דקות.
מוציאים מהתנור נותנים להם מעט להצטנן.
לאחר שהצטננו, כל רולדה פורסים פרוסות בזויות אלכסונית ולאחר מכן מסדרים במגש ושוב מכניסים אותם לתנור ל170-180 מעלות עד שרואים שמשחים מלמעלה ושהם מעט מתקשים בכדי שיהיה קריספי.
אזהרה:לא להתרחק מהתנור בכדי שלא יישרפו ותמיד לבדוק (כי זה בישול שני ואסור שיישאר יותר מדי זמן להשגיח על זה)
לאחר שרואים שזה מעט משחים ומתקשה,מוציאים מהתנור ומצננים אותו
(אפשר אחר כך לאחסן אותו בצנצנות)
שיהיה לכולם בהצלחה!!
La recette des croqants
Entre 1-1.5 tasse d'amandes
Une cuillere de cafe carbonate
1/2 verre de Sucre
Une petite cuillere d anis entiers
3 oeufs xl
Un sachet Sucre vanille
Farine a peu pres entre deux verres ou et demi
Mettre tous les produits secs dans une soupiere vers la fin ajouter les oeufs
Melanger tous et faire deux rolades entrer au four a 160 degres afin d otenir la couleur doree
Lorsque les rolades refroidis les couper des tranches et puis les faire rentrer au four a 180 degres jusqu ils deviennent crousstions
Bon_appetit