Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

מצרכים:
1 חבילת בצק עלים-להפשיר לילה במקרר

למילוי:
200 גר שקדים
200 גר אגוזי מלך
200 גר קשיו
400 גר בוטנים

כפית ציפורן
כפית קינמון
3 טיפות תמצית מי שקדים
3 ביצים
וסירופ מ- 4 כוסות סוכר,2 כוסות מים וכפית חצי מיץ לימון.

ועוד סירופ לאחר האפייה:
3 כוסות סוכר
1 וחצי כוסות מים
כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:
מרדדים טיפה את בצק העלים ומחלקים ל 3 מלבנים שווים.
מכינים את התערובת-קולים את הפיצויים וטוחנים לחתיכות קצת גסות.
מעבירים לקערה ומוסיפים ציפורן, קינמון, תמצית מי שקדים וביצים ומערבבים.
מכינים סירופ מ4 כוסות סוכר 2 כוסות מים ומיץ מחצי לימון ,ממיסים על הגז עד לסמיכות קלה ושופכים מעל תערובת הפיצוחים ומערבבים היטב.
לוקחים מלבן אחד מהבצק ומניחים בתחתית תבנית חד פעמי גדול, שופכים מהתערובת בשכבה אחידה ומכסים בשכבת בצק נוספת, שופכים שוב מהתערובת ומכסים בשכבת בצק.
חותכים עם בסכין בצורה אלכסונית פעם מצד ימין לאורך כל התבנית ולאחר מכן מצד שמאל כל שיווצרו מעויינים.
מורחים ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה יפה.
מכינים שוב סירופ הפעם מ-3 כוסות סוכר 1 וחצי כוסות מים וכפית מיץ לימון עד לרוטב קצת סמיך ושופכים בנדיבות מעל העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור, גם הסירופ צריך להיות חם .
אפשר גם להכין מבצק פילו באותה השיטה כמובן שצריך לשמן את הבצק או כמו רולדה ולחתוך באלכסון לחתיכות .

עוגיות בקלאווה
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

92 מתכונים