מתכון של מלכי טוב המדהימה
בייגל מתוק / מלכי טוב
1 קילו קמח
2.5 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
מערבבים את כל היבשים ומוסיפים
1 ביצה
1/2 כוס שמן + 100 גרם חמאה מומסת
2 כוסות מים חמימים / חלב חמים
מעט מלח
הבצק אמור להיות נעים אבל לא דביק
השתמשתי בכוס של שתיה חמה
נותנים לתפוח ( בחורף לפחות שעה )
עושים צורה מתפיחים שוב
מורחים בביצה מהולה במעט מים
מפזרים שומשום / מה שרוצים
לתנור על 200 מעלות 10-15 דקות עד השחמה קלה ויפה
כשיוצאים מהתנור תובלים את החלק העליון בסירופ סוכר
מניחים על רשת עד שהם מתקררים
***אני הוספתי כף משפר אפיה ובסירופ סוכר כף מייפל