Share with:


חלבי

אופן הכנה

 

לבצק:
קילו קמח מנופה
50 גרם שמרית – וכן רק שימרית
רבע כוס שמן זית
3 כפות סוכר
כף מלח
550 מ"ל מים פושרים / 3 כוסות מים
1 ביצה -( הביצה היא לתוך הבצק ולא למריחה)

המלית:
400 גרם גבינת קשקבל
מעט עלי בזילקום קצוצים
מעט זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
2 כפות רסק עגבניות – מי שאוהב יותר יכול להוסיף.
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנת המלית: פשוט לערבב את הכול יחד לתערובת אחידה

אופן הכנת הבצק:
1. בקערת מיקסר עם וו לישת בצק נכניס את כל חומרי הבצק היבשים לא כולל המלח ונערבב.
2. נוסיף את הביצה ובהדרגה את הנוזלים לאט לאט תוך כדי לישה, ובאמצע הליחה נוסיף את המלח.
3. נלוש את הבצק עד שנוצר לנו בצק רך ונוח למגע ולעבודה.
4. לאחר שהבצק מוכן נשלח אותו להתפחה כ- 45 דקות.
5. לאחר ההתפחה , נלוש שב את הבצק בידיים ונחלק אותו ל 6 כדורים וניתן לכדורים מנוחה של 10 דקות.
6. לאחר המנוחה נפתח כל עלה למרובע ונמרח את המלית על הבצק ונגלגל לרולדה.
7. את הרולדה נהדק טוב , ונחתוך אותה לעיגולים בעובי 3 ס"מ ונעביר אותם לתבנית עם נייר אפייה.
8. נכניס אותם לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שיהיה להם צבע זהוב ויפה.
מי שרוצה לכול למרוח ביצה מעל השושנים

ביוס / שושני קשקבל_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים