Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

מרכיבים לבצק: (השתמשתי בבצק מלאוח של מעדנות)
קילו קמח לבן
2-3 כפות גדושות מיונז
3/4 כפית מלח
2 כוסות מים פושרים
*מומלץ להוסיף כ-1/2 כוס שמן (לריכוך הבצק)דורית הבוכרית (מהמכולת)

למילוי:
1/2 קילו בשר אנטריקוט, קצוץ דק עם קופיץ(שמתי בשר צלעות מס' 2 טחון פעם אחת)
3-4 בצלים גדולים, קצוצים גס בינוני.
50 גרם שומן כבש קצוץ.(אפשר יותר..)
1/2 כפית גדושה גרגירי כמון קלויים ושבורים במכתש ועלי
קורט מלח
קורט פלפל שחור, קורט כמון טחון.

ההכנה:
חתכתי בעזרת גלגלת לחצי כל עיגול מלאוח, כמובן כשמעט התרכחו מההקפאה, מילאתי סגרתי והנחתי על נייר אפייה משומן מעט בתרסיס שמן (ממליצה בחום ולאחר ניסיונות רבים בתרסיס השמן של שופרסל בצבע תכלת)
מרחתי בביצה טרופה עם מעט מים, זריתי שומשום רגיל ומעט שומשום שחור, ולתנור חם על 180 מעלות עד שמזהיב יפה…תהנו

בורקס בשרי בבצק מלאוח (מבוסס על מתכון של הגוז'גיז'ה הבוכרי_מתכון של גיטה סלע – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים