Share with:


בשרי

אופן הכנה

מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס

הבישול בסיר לחץ מקצר משמעותית את זמן הבישול,זהו נתח המתאים לבישול איטי.

(ישנה אפשרות לסגור את הנתחים ע"י טיגון קל משני הצדדים אבל אז יקח לבשר להתבשל כ-3 שעות)

מצרכים:
נתח אסאדו ללא עצם(אפשר עם)
4 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
שקית ערמונים מוכנים
3-4 עלי דפנה
4-5 גרגירי פלפל אנגלי
1/2 1 כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף סילאן
כף סוכר חום
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. את נתח האסאדו יש לחתוך לנתחים בגודל הרצוי ולהרתיח בסיר לחץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי 40 דקות מזמן הרתיחה.
2. את המים לא לזרוק-נשתמש בזה לציר בבישול.
3. בסיר נאדה את הבצל עם מעט שמן-אין צורך בהרבה שמן זהו נתח שומני .
4. נוסיף את הסוכר חום והסילאן וניתן לו עוד כמה דקות שיתקרמל מעט-זה נותן את הצבע הזהוב בבישול.
5. נתבל בכורכום,מלח,פלפל שחור נערבב ונוסיף את נתחי הבשר ונוסיף מהציר שהרתחנו את הבשר
בגובה 3/4 מהסיר הבשר צריך להיות בחוציו מכוסה בנוזלים אך לא יותר מדי.אם צריך בזמן הבישול אפשר להוסיף אך חשוב לא לשים כמות גדולה של נוזלים.
6. זה השלב לטעום ולתקן טעמים אם צריך.
7. להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי.
8. בעשר דקות האחרונות להוסיף את הערמונים

***** תודה לבשלנית חופית אלמקייס על המתכון המצוין

מתכוןמתכון

אסאדו עם בצל וערמונים, אפשר גם עם כבש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים