Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(חלבי)

בצק לאמפנדס:

1/4 3 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן
1 כף מיונז
3/4 כוס מים פושרים

למילוי –

1 חבילת מנגולד
1/2 כפית שום כתוש
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
3 כפות שמן
20 זיתים מגולענים קצוצים
200 גרם גבינה פטה
1 כף מיץ לימון
מלח לפי הטעם
.
למריחה ועיטור מעל:

ביצה טרופה
ושומשום או פרג
.
אופן ההכנה:

לבצק:

לשים בקערה את המצרכים לפי הסדר וללוש עד קבלת בצק רך ונעים .
לעטוף את הבצק ולהניח במקרר למשך חצי שעה .
ליצור מהבצק נקניק ארוך ולפרוס עיגולים.
ליצור מכל חתיכה עיגול שטוח ודק,
להכין תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.

.
המילוי:

לשטוף היטב את עלי המנגולד וליבש אותם.
לקצוץ את הגבעולים הלבנים לחוד ואת העלים הירוקים לחוד
ולהניח בקערות נפרדות.
במחבת עם מעט שמן לטגן את הגבעולים הלבנים מספר דקות ולהוסיף מעל את העלים הירוקים ולטגן יחד עוד דקה או שתיים.
להוסיף למחבת את השום, לימון, פפריקה וכמון.
ולאדות עד ספיגת הנוזלים.
לצנן ולהוסיף את גבינת הפטה והזיתים.

.
מילוי הבצק:

לרדד כל עיגול בצק ולשטח דק..
להוסיף במרכז כל עיגול כף ממלית הגבינה והמנגולד
ולהדק היטב עם מכשיר הידוק או לצבוט עם האצבעות.
.
למרוח ביצה טרופה
ולפזר מעל שומשום או פרג.
.
לאפות בתנור שחומם מראש על- 200 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות או עד הזהבה.

להגיש חם !!

כל הזכויות שמורות C